Гонят врачките от сръбските телевизии
Гонят врачките от сръбските телевизии / www.sxc.hu

Врачки, пророци, ясновидци и самообявили се изцелители трябва да напуснат телевизионните екрани в Сърбия до края на седмицата – за това настоява Републиканската радиодифузна агенция.

 

80 кабелни оператори са предупредени, че трябва да изключат всички телевизионни канали, на които чародейци обещават помощ и злоупотребяват с доверието на лековерните граждани и в същото време печелят от това.

 

На пръв поглед услугите на пророците и врачките, номеролозите и астролозите са безплатни, но зрителите, които се обадят на определен номер и след дълго чакане се свържат с ясновидците, на края на месеца виждат огромната телефонна сметка, която пристига.

 

Приетият от сръбската Радиодифузна агенция кодекс забранява вече излъчването на програми, при които се манипулира с човешките слабости и доверие, неосведоменост и незнание.

 

В момента в Сърбия има осем телевизионни канала, които предлагат решаване на брачни и любовни проблеми, магии, чудотворни лекарства за най-тежки болести, астрологични прогнози и гледане на карти.