Голямата дъщеря на Обама Малия ще учи в Харвард
Голямата дъщеря на Обама Малия ще учи в Харвард / Guliver/Getty Images

След като завърши гимназия през юни, Малия, по-голямата от двете дъщери на американския президент Барак Обама, ще направи едногодишна пауза, преди да започне висшето си образование в Харвард, предаде АП.

"Президентът и г-жа Обама съобщиха днес, че дъщеря им Малия ще започне да ходи на лекции в Харвардския университет през есента на 2017 г.", се казва в кратко съобщение на службата на първата дама на САЩ Мишел Обама.

Някои колежи насърчават студентите да отложат започването на висшето си образование с една година, през която да пътуват, да участват в проекти, да работят или да прекарат времето си по друг смислен начин.

Малия е последна година в престижното частно училище "Сайдуел френдс" в окръг Колумбия и ще завърши през юни. На 4 юли тя ще навърши 18 години.

14-годишната й сестра Саша е първа година в същото учебно заведение, в което през 90-те е учила и друга президентска дъщеря, Челси Клинтън.

Малия иска да стане кинорежисьор. Тя прекара миналото лято в Ню Йорк като стажант на снимачната площадка на сериала на телевизия Ейч Би О "Момичета с участието на актрисата Лена Дънам.

Източник: БТА