/ БГНЕС
Американската мултинационална инвестиционна банка "Ситигруп" (Citigroup) ще започне от 14 януари да прилага политиката "без ваксина няма работа", предаде Ройтерс, като се позова на запознати източници. За подобна политика в банката за пръв път се заговори през октомври миналата година.

Съкратиха срока за поставяне на бустерна доза от ваксината на Moderna в САЩ

Банката е първата голяма институция на Уолстрийт, която ще започне да следва подобна политика. Мярката е в контекста на желанието на финансовата индустрия да върне служителите си обратно по офисите въпреки разпространението на силно заразния вариант Омикрон.

От банката смятат, че е дошло времето да започнат да следват насоките на администрацията на президента Джо Байдън, изискващи всички държавни служители да бъдат напълно ваксинирани, тъй като правителството е "голям и важен" клиент на "Ситигруп", посочва шефът на отдел "Човешки ресурси" в банката Сара Уехтър в пост в "Линкдин" (LinkedIn).

Посиняване на ноктите, устните или кожата - част от новите симптомите на Омикрон

От "Ситигруп" уточняват, че ще допускат изключения по медицински, религиозни и други причини, като всеки случай ще бъде разглеждан индивидуално.
БТА