/ iStock/Getty Images
Мощен пожар в чилийската столица Сантяго. Горя сграда, в която се помещава местния клон на най-голямата италианска компания в сферата на електроразпределението „Енел“, съобщава Ройтерс.

Огънят обхвана няколко етажа от зданието. Пожарът, с който се бориха десетки пожарникари и няколко противопожарни автомобила, се виждаше от далеч на фона на нощното небе.
В съобщение, публикувано в „Туитър“, местният клон на „Енел“ посочва, че неизвестни нападатели са атакували корпоративната сграда на компанията. Те са подпалили аварийните стълби, но служителите са били евакуирани своевременно и не се съобщава за жертви или пострадали при инцидента.

Чилийската столица Сантяго през последните дни е обхваната от масови протести и размирици. Повод за недоволството стана обявеното от правителството на 16 октомври повишаване на цената на билета за градското метро на 1,17 долара. Като причина за поскъпването беше посочено слабото песо и високите разходи за енергия.

Чилийските граждани са недоволни от високите разходи на живот и ниските си заплати, като през последните 11 дни станаха над 200 инцидента в метрото, при които ученици и студенти чупиха билетни автомати и прегради на метро станциите.
БГНЕС