/ iStock/Getty Images
Силен пожар се разрази в индустриална зона на Истанбул и вече няколко часа пожарникарите не успяват да го овладеят. Огънят е пламнал около 13 часа местно (и българско) време в индустриалната зона Тузла в Истанбул, съобщи турската телевизия ТРТ Хабер. Той е възникнал в кожарска фабрика и за много кратко време е обхванал обширно пространство, предаде кореспондентът на БТА Нахиде Дениз.

Пожарни коли, много техника и екипи за борба с огъня са били изпратени на мястото. Към момента няма данни за пострадали хора.

"Според първоначалните констатации няма загинали или ранени при пожара. Предприемат се необходимите мерки за предотвратяване на разпространението на огъня в гористата местност", се посочва в съобщение на валийството на окръг Истанбул.

Турски медии съобщиха, че от мястото на пожара от време навреме се чуват експлозии. Гъсти, черни облаци от дим покриват небето. 

Часове наред продължава борбата с огнената стихия, която все още не е овладяна.

В района на Тузла има обширни площи с горски насаждения и има риск пламъците да се прехвърлят към тях заради силния вятър, който духа откъм морето.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Нахиде Дениз/БТА