/ iStock/Getty Images
Британското правителство реши да проведе следващата годишна среща на групата на най-развитите индустриални страни Г-7 в английското курортно селище Карбис бей в Корнуол, предадоха световните агенции.

Срещата на лидерите на САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания и ЕС ще започне на 11 юни. Австралия, Индия и Южна Корея също са поканени на срещата, която се очаква да бъде първата лична среща на Г-7 от две години насам.

"Преди 200 години медните и калаени мини на Корнуол бяха в центъра на Индустриалната революция във Великобритания и това лято Корнуол отново ще стане център на голяма глобална промяна и напредък", се казва в публикувано снощи изявление на британския премиер Борис Джонсън.

В него се отбелязва, че премиерът ще призове лидерите да използват възможността за "по-добро възстановяване (на света) след коронавируса, като се обединят, за да направят бъдещето по-справедливо, по-зелено и по-проспериращо".

Великобритания е ротационен председател на Г-7 за тази година. Срещата миналата година трябваше да се проведе в САЩ, но президентът Доналд Тръмп беше принуден да я анулира заради коронавируса.
БТА