Година затвор за французин, измъчвал котарак
Година затвор за французин, измъчвал котарак / sxc.hu

Млад французин бе осъден на една година затвор заради жестоко отношение към животните, в случая - шарено коте на име Оскар.

Оскар и стопанката му живеят в пристанищния град Марсилия. Котето било пред дома си, когато младежът, чието име не се съобщава, и приятелите му минавали по улицата. Те хванали Оскар и го подложили на терор, запечатвайки издевателствата си с мобилните си телефони.

Бяло-рижавият котарак бил подхвърлян във въздуха, с цел да падне от високо на тротоара, удрян в стената и хвърлян в бодливи храсти, пише БГНЕС. Качените в интернет кадри предизвикаха вълна от обществено възмущение и в резултат на това мъчителят бе издирен и задържан.

В съда той се разкая: "И аз не знам защо постъпих така. Не беше хубаво това, което сторих. Обещавам, че никога повече няма да правя така".

Пострадалият 5-месечен котарак е открит, захвърлен в контейнер за боклук със счупена лапичка и други травми. Сега на Оскар, за когото се грижат във ветеринарна клиника, му предстои операция. Лекарите вярват, че котаракът ще се оправи и в скоро време ще може да се върне у дома.

"Получих огромно количество съобщения в подкрепа на Оскар - от Франция, от Европа, дори от други континенти. Звъняха ми хора от Квебек, Канада, от Германия, от Русия. Трогната съм!", казва стопанката на котарака.