/ Istock
Крис Лихт, изпадналият в затруднение главен изпълнителен директор и председател на Си Ен Ен, напуска компанията. Неговият кратък едногодишен мандат в телевизията бе белязан от поредица сериозни грешки.

"Срещнах се с Крис и той ще напусне Си Ен Ен", заяви Дейвид Заслав, главен изпълнителен директор на компанията майка Warner Bros. Discovery, пред служителите на Си Ен Ен.

Напускането на Лихт, слага край на бурна година за Си Ен Ен, белязана от уволнения, исторически ниски рейтинги и нисък морал на служителите.

Лихт, който определи преживяването като "изключително смиряващо", обеща да се "бори като в ада", за да спечели доверието на служителите.
Но ставаше все по-ясно, че мандатът на Лихт като главен изпълнителен директор бързо върви към своя край.

Заслав заяви, че междувременно ръководният екип ще се състои от Ейми Ентелис, изпълнителен вицепрезидент по талантите и развитието на съдържанието; Вирджиния Мозли, изпълнителен вицепрезидент по редакцията; и Ерик Шерлинг, изпълнителен вицепрезидент по програмирането в САЩ. Дейвид Лийви, който наскоро бе назначен за главен оперативен директор, ще продължи да наблюдава търговските дейности на компанията.
БГНЕС