Германската партия Левите иска повече данъци върху високите доходи
Германската партия Левите иска повече данъци върху високите доходи / netinfo
Германската партия Левите призова за увеличаване на корпоративния данък и на данъците върху високите доходи и за създаване на нови 500 000 работни места. На годишния конгрес на партията в Котбус за нейни съпредседатели за следващите две години бяха преизбрани Оскар Лафонтен и Лотар Биски.

Лафонтен, който преди време бе начело на Германската социалдемократическа партия, каза, че очаква през 2010 г. да стане единствен лидер на новата формация. Партията Левите е в опозиция на федерално равнище, но влиза в коалиционно правителство в една от 16-те германски провинции - в Берлин. На парламентарните избори през 2006 г. партията получи 9 процента от гласовете.

Партията бе официално създадена преди една година като обединените на източногермански леви политици, свързани с бившата комунистическа партия, и на леви от Западна Германия, като Лафонтен, решили да се отделят от социалдемократите.

На днешния си конгрес Левите заявиха, че с приходите от новите данъци, като инвестиция в бъдещето, трябва да бъдат субсидирани работни места в образованието, здравеопазването и почистването на околната среда.