евро
евро / Thinkstock/Getty Images
13-годишно момче от Бад Тьолц в Бавария е подарило над 4500 евро на случайни минувачи на улицата. Една част от хората са върнали парите в полицията. Сега всички се питат какво е накарало детето да раздава пари.
 
През уикенда 13-годишно момче от баварското градче Бад Тьолц излязло на улицата и започнало да подарява пари на непознати. Сумите, които то раздавало на минувачите, варирали между 100 и 2400 евро. След като получили парите обаче, някои от хората решили да ги предадат в полицията, защото впоследствие случилото се им се сторило доста странно. И така в полицейските участъци постъпили общо 4500 евро. Малко след това полицаите открили момчето, което все още държало в ръцете си дебела пачка банкноти. Според публикация в Зюддойче цайтунг, 13-годишното германче е раздало общо 10 500 евро.
 
 Пред полицаите момчето уверило, че е взело парите от вкъщи. Така искало да спечели нови приятели. Детето изтъкнало, че някои от минувачите, на които дало пари, били негови познати от един детски футболен клуб. Полицията обаче се съмнява в достоверността на тази версия.
 
"Търсенето на действителния мотив за щедростта на това 13-годишно дете се оказва доста трудно", изтъкна говорител на полицията в Бад Тьолц. Разследващите случая предполагат, че е възможно детето да е получило парите от познат или роднина, който го е накарало да ги раздава на улицата.
 
Единственото сигурно дотук е, че парите не са на родителите, както и че не са спечелени нелегално.
Deutsche Welle