Георги Дочев смята да присъства на погребението на Стивън Гейтли
Георги Дочев смята да присъства на погребението на Стивън Гейтли / снимка: Reuters

Българският студент Георги Дочев, който намери звездата на "Бойзоун" Стивън Гейтли мъртъв в луксозен апартамент заяви, че планира да присъства на погребението на певеца с неговия партньор, пише "Таймс". Дочев откри Гейтли на канапето в хола на апартамента, където певецът бе отседнал с партньора му Андрю Коулс на остров Майорка, припомня вестникът.

Останалите членове на групата ще пътуват за Майорка днес, за да приберат тялото му и да го върнат в Дъблин за семейно погребение в тесен кръг късно вечерта, пише БТА.

Ронан Кийтинг, Кийт Дъфи, Майки Греъм и Шейн Линч ще присъстват и на погребалната церемония, планирана утре по обед, която се очаква да привлече хиляди фенове на "Бойзоун", информира "Таймс".

Дочев, който се прибрал късно през нощта с двойката в апартамента след като били заедно в гей-клуб в Палма де Майорка, призна, че плановете му да бъде на погребението могат да предизвикат противоречиви реакции.  Българинът, който е трета година студент по психология, заяви, че все още е травмиран от смъртта на Гейтли.