Французин получи 14 години затвор за изнасилване на дъщеря си
Французин получи 14 години затвор за изнасилване на дъщеря си / снимкa: БГНЕС

57-годишен французин бе осъден на 14 години затвор за изнасилване на пълнолетната си дъщеря, от която има три деца, родени между 1998 и 2001 г. във Франция и Австрия, предаде Франс прес.

Съдебните заседатели по делото в Тюл, Централна Франция, се съобразиха с искането на прокурора, който искаше строга присъда за обвиняемия Патрик В., който по думите му превърнал семейството си в мини-секта, като го откъснал от контакти с околните и манипулирал психически дъщеря си, за да я убеди в "качествата" на възпроизвеждането чрез кръвосмешение.

След години отричане, 35-годишната Софи В., която била пълнолетна по време на кръвосмешенията, подала жалба през февруари 2006 г. срещу баща си Патрик В. Тя заявява, че е била манипулирана да приеме кръвосмесителни сексуални отношения. Тъй като френският наказателен кодекс не наказва кръвосмешението, процесът трябва да установи дали обвиняемият е оказал морална принуда над дъщеря си. През 1998, а след това през 2000 г. са водени разследвания, включително след сигнал на бившата съпруга на обвиняемия. Дъщерята, която живеела с баща си в Корез, централна Франция и била родила първите си две деца, и двата пъти отрекла обвиненията в изнасилване срещу баща й.

През 2001 г. бащата и дъщеря му отвлекли децата си, които тогава били настанени в приемно семейство от социалните служби, и избягали в Австрия, откъдето произхожда обвиняемият. Там дъщеря му родила третото си дете.

След като избягала от Австрия с последното си дете и лежала в затвора във Франция за отнемане на дете, дъщерята през февруари 2006 г. подала жалба срещу баща си, пише БТА.

При разследването младата жена заявила, че в продължение на години е била психически манипулирана от баща си. Бащата твърди, че е убеден в значението на близките кръвни връзки при възпроизвеждането и заявява, че дъщеря му е била съгласна да прави секс с него.