/ iStock/Getty Images
Японският фотограф Харухико Кавагучи прави уникални портрети. Но преди фотосесията той има едно необичайно условие: да увие цялата ви къща в найлон, а вас да ви запечата в торба с вакуум.

Базираният в Токио фотограф има секунди, за да заснеме необходимите му изображения, преди да освободи моделите си, които са без въздух.


Поразителните снимки, които Кавагучи описва като „снимка за спомен на семейството“, са част от поредицата му „Плътска любов“ – мисия с почти две десетилетия за изследване на човешката интимност чрез опаковане на хора в пластмаса.

„Когато започнах поредицата, помолих някои от най-близките ми приятели да тестват колко дълго могат да задържат дъха си и открих, че е около 15 секунди“, каза Кавагучи.

Имам 10 секунди, за да направя фотография. После отварям херметическата торба, без значение дали се е получила снимката, обяснява той.



Фотографът изработва по поръчка огромни найлони, за да обвие цели домове, включително дървета и превозни средства.

Първоначално е започнал със снимки на влюбени, затворени херметически пликове. След това фотосесиите стават по-мащабни. Обхващат и домовете на хората, дърветата в дворовете и колите им.


Кавагучи казва, че снимките му са предимно за любов. Постепенно фокусът му се измества от сексуални към семейни фотоси, но целта му остава същата: да изобрази човешката връзка в нейните многобройни форми.

Той обяснява, че опакова всичко, което влиза в кадър, дори това, което е на заден план, за да покаже връзката, която хората имат не само помежду си, а и с външния свят.


За перфектния кадър може да са нужни две седмици, за да се опакова всичко, а по време на фотосесията помагат седем души. Един асистент винаги е готов да отвори торбите или да ги разреже, ако е спешно. Той също така държи под ръка преносим кислородна бутилка, както и спрей за охлаждане по време на горещи летни фотосесии.

CNN