Фондацията „Кадафи” отрича да се е свързала с похитителите на двамата австрийци
Фондацията „Кадафи” отрича да се е свързала с похитителите на двамата австрийци / снимка: БГНЕС

Фондацията на сина на либийския лидер Муамар Кадафи Сейф ал Ислам отрече да е установявала какъвто и да било "пряк или непряк контакт" с похитителите на двамата австрийци, отвлечени от Ал Кайда в Тунис през февруари, предаде Франс прес.

Вчера губернаторът на австрийската провинция Каринтия и лидер на крайната десница в Австрия Йорг Хайдер заяви, че Сейф ал Ислам е установил контакт с похитителите и е изразил надежда, че те скоро ще бъдат освободени, припомня агенцията.

Фондацията не е посредничила или установявала пряк или непряк контакт с похитителите, въпреки молбите към нея и председателя й Сейф ал Ислам, гласи комюнике, публикувано в Триполи. Фондация "Кадафи" изразява своето съчувствие към семействата на заложниците и се надява на бърз край на операцията по освобождаването им.

44-годишната Андреа Клойбер и 51-годишният Волфганг Ебнер бяха отвлечени на 22 февруари в Тунис и в последствие прехвърлени в Мали. За освобождаването им Ал Кайда поиска откуп и да бъдат освободени десет нейни бойци.