/ Gulliver/Getty Images
Няколко часа след като стана ясно, че Лео Меси е съобщил по официален път на управата на клуба желанието си да напусне преди началото на следващия сезон, възмутени фенове обсадиха Камп Ноу в знак на протест.
Стотина „кулес“ скандираха през вратите на офиса на клуба „Лео, остани“, а имаше и песни, призоваващи за оставката на президента на клуба Джосеп Мария Бартомеу. Още с пристигането на първите фенове, полицията се опита да ги разпръсне, но без особен успех.

Меси хвърли бомбата! Иска да се маха от Барса веднага

Освен феновете, под напрежение бяха и представители на медиите, които се надяваха, че някой от управата на клуба, събрана в офиса, ще излезе и ще могат да се доберат до някакво обяснение.
Не спират да валят мнения и коментари от целия спортен свят за напускането на Лео. Ел Мундо Депортиво ги публикува на живо. Ето само някои от тях, като се очаква да продължат през целия ден:

Самуел Ето’О публикува снимка от първите години на Меси в клуба, на която двамата са прегърнати и подкрепя желанието му да напусне.

Уауууу! Още един исторически момент, написа португалецът Луиш Фиго, бивш футболист на Барселона и Реал Мадрид

Меси засенчи всичко и всички: Световните медии луднаха заради Лео

Бившият вече член на Борда на директорите и основен кандидат за президентското място на предстоящите избори, Тони Фрейша заяви: Изненадан и разочарован съм като барселонист. Разочарован съм от това, което направи Меси. Договорите са, за да се изпълняват, и това, което трябва да направи Меси, е да дойде със 700 милиона и тогава да си ходи.
Респект и адмирации, Лео! Имаш моята пълна подкрепа, написа в Туитър бившия капитан на Барса Карлес Пуйол. Пръв реагира на туита му с аплодисменти Луис Суарес.

Меси не може да напусне сега, ще напусне през 2021 г. Видях договора и е много ясно. Клаузата приключва през юни и няма връщане назад, каза бившия президент на клуба Жоан Гаспарт, който подписва с Меси, когато е едва 13-годишен и добавя, че предпочита Меси да си тръгне като свободен агент през 2021 г., отколкото да го направи сега за по-малко от 700 милиона евро. Той уточнява, че тук командват клубовете, а не играчите. Обичам много Меси, но повече обичам Барса, казва в заключение бившият президент.

Аржентинският специалист Клаудио Гуняли коментира, че Френската Лига 1 би му прилягала много.

Бившият президент и настоящ кандидат за президент Жоан Лапорта призовава Бартомеу и Борда на директорите да подадат оставка. Оставката ви ще даде шанс на Меси да остане в Барса, пише той.

Жерар Пике засега запазва ледено мълчание и всички с интерес очакват неговото мнение по въпроса.

Жерар Деулофеу, бивш футболист от школата на Барса, вижда всичко в черни краски: За какво говорим? И сега… какво? Кой ще оправи всичко това?, пише той в Туитър

Леганес коментира с чувство за хумор, публикувайки снимка на защитника Бустинса, увиснал с цялото си тяло и сграбчил Меси в опит да го спре при някоя от атаките му с думите: Спокойно, ще извикаме Бустинса и ще оправим нещата.

Остава открит въпроса дали разгрома с 2:8 ще е последният мач на Меси с екипа на Барса и развръзката предстои в следващите дни. Очаква се той да не се присъедини към отбора за първата тренировка в понеделник, както и да не се яви на задължителните PCR тестове преди това. С пълна сила вървят и догадките накъде гледа Лео, тръгвайки си от Камп Ноу - Манчестър Сити, Интер, ПСЖ, Манчестър Юнайтед?
БГНЕС