ФБР публикува снимки на издирвани свидетели за взрива в Ню Йорк
ФБР публикува снимки на издирвани свидетели за взрива в Ню Йорк / Guliver/Getty Images

Американското Федерално бюро за разследване разпространи снимки на двама души, издирвани като свидетели по делото за взрива в град Ню Йорк, при който пострадаха 29 души, се посочва в съобщение на сайта на ведомството.

Експлозия разтърси Манхатън, най-малко 29 души са ранени

По данни на следствието двама мъже, които се разхождали в района на Манхатън, намерили изоставен куфар. Вероятно не са и подозирали, че извадената от него минирана тенджера под налягане "е можело да ги разкъса на парчета", посочва информация на телевизионния канал CBS.

Бездомници неволно помогнали за обезвреждане на още бомби в Манхатън

По-рано следователите казаха, че близо до мястото на взрива е намерена тенджера под налягане със закрепен за нея мобилен телефон.

Издирваните лица не са заподозрени в съучастие в терористичния акт, защото е установено, че те са се интересували единствено от куфара, изтъква ръководителят на антитерористичния отдел на полицията в Ню Йорк Джим Уотърс.

Повдигат 7 обвинения на заподозрения за взрива в Ню Йорк

Полицията вече арестува заподозрян за бомбените взривове в Ню Йорк и щата Ню Джърси. 28-годишният Ахмад Хан Рахами беше арестуван в град Линдън в Ню Джърси след престрелка с полицията. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че Рахами е родом от Афганистан и има американско гражданство.

Рахами е бил заснет от камера около мястото на взрива в Ню Йорк.

Източник: БГНЕС