/ БГНЕС
Гислейн Максуел, бившата приятелка на покойния финансист Джефри Епщайн, беше арестувана в САЩ от служители на ФБР, разследващи сексуалните му престъпления, съобщават множество американски медии.

NBC и ABC заявиха, че Максуел, дъщерята на покойния медиен магнат Робърт Максуел, е задържана в Ню Хемпшир и предстои да се яви в съда там по-късно през деня.

Между шестте й повдигнати обвинения са примамване на непълнолетни лица за извършване на незаконни сексуални действия и две обвинения за лъжесвидетелстване.

Между 1994 и 1997 Максуел е сред най-близките сътрудници на Епщайн и е била също в „интимни отношения“ с него, се казва в обвинителния акт.
Една от предполагаемите жертви на Епщайн, Вирджиния Джуфре, обвини Максуел, че я е назначила за масажистка на финансиста на 15-годишна възраст.

Други жени също твърдят, че Максуел е участвала в деянията на Епщайн. Едната, Сара Рансъм, сподели пред Би Би Си, че Максуел е контролирала момичетата. Тя е била тяхна „мадам“.

Твърди се, че Максуел е имала много контакти е че е запознала Епщайн с много от нейните богати и могъщи приятели, включително Бил Клинтън и херцога на Йорк.

Бъкингамският дворец каза, че „всяко предположение за непристойно поведение с непълнолетни“ от херцога е „категорично невярно“. Принц Андрю се оттегли от кралските си задължения миналата година.

Епщайн се обеси в килията си в Ню Йорк през август миналата година, докато чакаше съдебен процес по обвинение в трафик на непълнолетни момичета за секс, а американските прокурори разследват дали е имал съучастници.
БГНЕС