Facebook, неговите приложения Messenger и Whats Ap, спряха за хиляди потребители по целия свят. Вече над 10 часа продължават проблемите с достъпа, пише Евронюз.
 
Първите данни за потребители, които не могат да се логнат в профилите си или не могат да публикуват статуси в приложението бяха подадени около 18.00 ч. българско време вчера.
 
Facebook, иронично, прибегна до Twitter, за да съобщи, че са наясно с наличието на проблем и работят за отстраняването му. "Знаем, че някои потребители в момента изпитват проблеми да ползват нашето семейство от приложения", написаха от компанията.

Gulliver/Getty Images

Потребители на други популярни приложения като Instagram, Messenger, Whats Ap също се оплакаха от проблеми с използването им.
 
Към 19.00 ч. българско време в сряда сайтове, следящи работата на социалните мрежи, получиха 11 000 сигнала за липса на достъп. След полунощ срещу четвъртък те все още бяха известявани от много държави, че приложенията не работят пълноценно или въобще.

Gulliver/Getty Images

Facebook не дадоха детайлна информация колко са засегнатите от проблема, но оплаквания има от Северна Америка, Европа и Азия. Остава неясно какво предизвиква проблемите.
БГНЕС