„Евростар пусна линията Париж-Лондон
„Евростар пусна линията Париж-Лондон / Reuters

Движението на влаковете на компанията Евростар (Eurostar) между Лондон и Париж бе възобновено, съобщи говорителка на железопътния оператор, цитирана от Франс прес.

Снощи в 18.30 часа местно време, 20.30 ч. българско, движението по тази линия бе спряно за няколко часа от съображения за сигурност, след като тунел под Темза в Лондон бе затворен заради поява на дим. Проблемът бе отстранен около 21 часа, но три влака от Лондон за Париж не можаха да потеглят, а тези от Париж пристигнаха в британската столица с около три часа закъснение.

В тунела под Ламанша не е било регистрирано наличие на дим, посочи говорителката, цитирана от БТА.

Компанията се надява да намери места във влаковете днес през деня за всички пътници, останали блокирани в Лондон. Спирането на движението е засегнало около 1500 души, които са били поети от Евростар. На желаещите да се приберат у дома си са били осигурени таксита, а останалите са били настанени в хотел.

Евростар възнамерява да плати обезщетение на пътниците от трите влака, чието заминаване се отложи, както и да им подари като компенсация един билет за отиване и връщане до Париж, добави говорителката.