/ iStock/Getty Images
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е обещала доставка на 651 000 дози ваксини срещу новия коронавирус на страните от Западните Балкани.

Това съобщи във Фейсбук премиерът на Северна Македония Зоран Заев след телефонен разговор с Фон дер Лайен, предаде ТАСС.

"В телефонен разговор с председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен обсъдихме сътрудничеството между ЕС и страните от Западните Балкани в сегашните условия на криза в здравеопазването.
 
 

🇲🇰🇪🇺 Во телефонски разговор со претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен разговаравме за соработката...

Posted by Zoran Zaev on Saturday, 27 March 2021


Ръководителката на ЕК ме уведоми, че ЕС ще осигури 651 000 дози вакнини, като пряка помощ за гражданите на страните от Западните Балкани. Съответният дял (от дозите) при отчитане на броя на жителите ще пристигне в Северна Македония през април", съобщи Заев.

Европейският регулатор обяви всички странични реакции към трите ваксини

Първият етап на ваксинирането на населението на Северна Македония срещу новия коронавирус започна на 17 февруари с ваксината на Пфайзер/Бионтех, а от 10 март те се ваксинират и с руската ваксина Sputnik V,

Заразените с новия коронавирус в Северна Македония са над 126 200, в това число над 104 300 оздравели и 3642 починали.
БТА