/ Gulliver/Getty Images
Испания надви Англия с 2:1 в драматичен финал от Европейското първенство по футбол.

В герой за тима на Луис де ла Фуенте се превърна Микел Оярсабал, който влезе от скамейката, а в 86-ата минута вкара победния гол. Преди това иначе се разписаха Нико Уилямс за Испания и Коул Палмър за "трите лъва", съобщава Gong.bg.
  Освен това Испания пренаписа историята на европейски първенства, като става първият отбор с четири трофея. За Англия пък отново остана разочарованието, след като загуби втори пореден финал, след като на Евро 2020 загуби от Италия на дузпи и то у дома на "Уембли".

Испания Англия
Gulliver/Getty Images

Евро 2024
Gulliver/Getty Images

Още от самото начало Испания пое контрола над топката и по-често атакуваше. Все пак това не доведе до нищо по-опасно, като единственият точен удар дори бе на сметката на Англия. Второто полувреме започна отлично за „Ла Фурия“. В 47-ата минута Испания комбинира отлично, а Ламин Ямал пусна пас наляво към Нико Уилямс. Крилото стреля по диагонала и успя да преодолее Пикфорд за 1:0.

Евро 2024
Gulliver/Getty Images

Евро 2024
Gulliver/Getty Images

Англичаните изчакаха търпеливо своят шанс и не го изпуснаха. В 73-ата минута „трите лъва“ се впуснаха в контраатака. Букайо Сака намери Джуд Белингам, който пък отклони към свободния Коул Палмър. Току-що влезлият от скамейката футболист на Челси шутира от дистанция с левия крак - пращайки топката в мрежата на "Ла Фурия" за 1:1.

В 86-ата минута Испания успя да стигне до нов гол, с който пречупи мечтите на Англия. Още една отлична акция на испанците доведе до пас отляво на Кукурея към върхлитащия Микел Оярсабал. Нападателят, влязъл от резервната скамейка, стигна първи до топката и с едно докосване я прати във вратата на "трите лъва".

Евро 2024
Gulliver/Getty Images

 


Подробности за мача четете на Gong.bg.

Gong.bg