Евакуират 500 души от петролна платформа заради бомба
Евакуират 500 души от петролна платформа заради бомба / снимка: БГНЕС

Британските Военновъздушни сили евакуираха към 500 души от петролна платформа в Северно море заради бомбена заплаха, предаде Ройтерс.

Около 14 военни хеликоптера и разузнавателен самолет "Нимрод" бяха изпратени до платформата "Сейф Скандинейвия", разположена на около 210 км североизточно от шотландския град Абърдийн.

От британската Агенция за мореплаване и брегова охрана съобщиха, че всичките към 500 души от "Сейф Скандинейвия" са били прехвърлени на други платформи и че няма данни за пострадали.

Според телевизионния канал "Скай нюз" операцията по евакуацията е била заради бомбена заплаха. Официален източник, цитиран от Ройтерс, разкри, че в инцидента е замесена жена от платформата, но не даде повече подробности.

Според новинарския телевизионен канал "Би Би Си нюз 24" инцидентът не е свързан с тероризъм. Министерството на отбраната в Лондон потвърди, че е получило искане да изпрати на платформата екип за обезвреждане на бомби.

"Сейф Скандинейвия" е собственост на листваната в Осло компания "ПроСейф". Засега от компанията няма коментар за случилото се.