Евакуираха парижка гара заради фалшива бомбена заплаха
Евакуираха парижка гара заради фалшива бомбена заплаха / БГНЕС, архив

Железопътната гара Изток в Париж /Gare de l'Est/ днес сутринта беше за кратко затворена и евакуирана, след като на платформата бяха открити два подозрителни пакета, съобщи ТАСС.

От съображения за сигурност сградата на гарата беше напълно евакуирана, а там бяха изпратени специализирани полицейски подразделения. Тревогата се оказа фалшива и малко по-късно гарата отново беше отворена. Поради инцидента беше напълно преустановено движението на влаковете, поради което в близките часове се очакват закъснения.

Източната гара е една от основните железопътни гари в Париж, обслужваща градовете източно от столицата и съседните страни.

По-рано днес прокуратурата съобщи, че десет души са задържани при антитерористични операции в парижка област. Арестуваните са заподозрени за връзки с мъжа, извършил нападението срещу супермаркета за еврейски храни, който твърдеше, че е свързан с "Ислямска държава".

Задържаните ще бъдат разпитани за "възможна логистична подкрепа", оказана от тях на убийците, най-вече оръжия и автомобили, уточнил източникът.

Източник: БТА