/ iStock
Ламбе Алабаковски, представен като македонски певец стои зад подпалването на българския културен дом "Иван Михайлов" в Битоля, съобщиха властите в Скопие.

Задържаха мъж за палежа на българския културен дом „Иван Михайлов“ в Битоля

За него се знае, че наскоро се е прибрал в Македония, след като през последните години е живял във Флорида, САЩ със съпругата си Магдалена и двете им деца Майкъл и Деметриус, съобщава сайта slobodenpecat.mk. Роден е в село Любойно, Северна Македония.
 


Преди 17 години Алабаковски побеждава в музикалното шоу "Star Search". Още с първия си хит „Спаси ме“ Ламбе се изстрелва в звездния небосклон и става всенароден любимец.

 


Подпалиха българския културен клуб „Иван Михайлов” в Битоля (СНИМКИ)

Докато живее в САЩ прекъсва музикалната си кариера за 7 години. Арестуваният за палежа се е завърнал в родината си през 2021 година.
 


Наскоро той беше част от концерта в чест на Тоше Проески и Аки Рахимовски, който се е провел именно в Битоля. "След 7 години пауза и едно приятно зануляване, бих искал да продължа с музиката, защото това е моят талант от Бог. Планирам песни и видеоклипове, които се надявам да бъдат реализирани до края на тази година. M2 беше завладяващо шоу, което разкри много таланти. Днес са минали 17 години от тогава, но все още се говори за него", споделя още Ламбе Алабаковски.