/ ThinkStock/Getty Images
Петнадесет милиона евро в брой бяха открити вградени в стена при обиск в къща по време на акция срещу наркотрафиканти в Ломбардия, Италия, съобщи агенция АНСА.
 

Съкровището в тайника е било на разположение на организираната престъпност в областта. 



Парите са натрупани от трафик на хашиш, според отдела Антимафия на миланската прокуратура. До момента има три ареста по разследването. 
 
Парите били скътани от 47-годишния наркотрафикант Франческо Масимилиано Кауки-Маси, считан за най-големия вносител на хашиш от Мароко в Милано. Общо 28 кашона преброиха полицаите в тайника, изграден с голямо умение от 72-годишния майстор зидар Кармело Пенизи, съобщи "Ил Джорнале“. Това е може би най-значителната находка на пари в брой от италианските сили на реда.

Съкровището е натрупано от продадения от Маси хашиш между 2010 и 2020 г. Откриването му съвсем не било лесно – наложило се да се проучват кадастралната карта на къщата и да се сверява с размерите в спалнята зад шкаф до стената.

Операцията е стартирала преди година, като по време на въведените заради коронавируса ограничителни мерки в Италия ценни се оказали показанията на информатор на полицията.
 

(Превод и редакция: DarikNews)