/ IStock
"В резултат на сондажните дейности в Черно море през последния месец открихме находища на нефт в още три кладенеца. Изключително сме доволни, като се има предвид, че преди това също в Черно море открихме 405 млрд.куб.м газ. С открития през последния месец нефт в трите нови кладенци добавяме 6800 барела към кладенците в Диарбекир и Къркларели, като общо достигнаха над 61 хиляди барела". Това заяви турският президент Реджеп Тайп Ердоган на конференция на актива на управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/, в която участват и областните председатели на партията.

Съвещанието на актива на ПСР под председателството на президента Ердоган, който е и председател на управляващата партия, съвпада с 61-та годишина от военния преврат, която се отбелязва днес.

В речта си пред актива, голяма част от която посвети на енергийните проекти, Ердоган посочи, че 17 млн.турски граждани получават природен газ.

"Предстои още 13 милиона граждани да бъдат включени към газопреносната система на страната. Вярвам, че в близките дни ще можем да ви съобщим още добри вести във всички области на икономиката", каза Ердоган.

Преди една година, на 21 август 2020 г. държавният глава бе съобщил, че Турция е открила 320 млрд.куб. м. природен газ при сондажните дейности в Черно море.
БТА