/ БГНЕС
Вашингтон отказва да продава оръжие на Анкара, като в същото време безплатно въоръжава терористите. Какво е това съюзничество и партньорство в рамките на НАТО, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на митинг в провинция Бурдур.

Според Ердоган, решаването на сирийския конфликт е въпрос, който засяга не само Сирия, но и Турция, предава Анадолската агенция.

Ердоган: Турция не е разкрила всичко, което знае за убийството на Хашоги

"По въпросите, които засягат интересите на нашата страна, ние сме готови на всичко, което е необходимо", каза турският президент.

Той отбеляза, че страните, които ще си сътрудничат с Турция, ще постигнат успех, а опонентите на Анкара са обречени на провал.

"Страните, които подкрепят терористите, са заплаха за собствената си сигурност", каза Ердоган и добави, че САЩ през Ирак до Сирия са изпратили от 22 000 до 23 000 камиони с оръжие и военно оборудване на терористите.

Тръмп вижда „голям потенциал“ за икономическото развитие между САЩ и Турция

Турският президент заяви също, че Анкара очаква да се изпълни договора за сирийската провинция Манбидж, т.е. зоната трябва да бъде изчистена от терористи, а властта да бъде предадена на местните жители.
БГНЕС