/ БГНЕС, архив
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе днес телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Разговорът е продължил около един час. В разговора е било обсъдено нападението на Русия срещу Украйна и отношенията между Турция и Русия, се посочва в съобщение на дирекцията по комуникации на турското президентство.

Ердоган е заявил в разговора, че е готов да окаже всякакъв принос за възможно най-скорошно решаване с мирни средства на проблема в Украйна.

Ердоган е подчертал, че незабавно общо спиране на огъня ще премахне хуманитарните тревоги в района и ще даде възможност за търсене на политическо решение. "Да открием заедно пътя към мира", е призовал Ердоган.

Очаква се Ердоган да предложи на Путин терен за преговори с Украйна

Турският президент е подчертал важността от спешно предприемане на стъпки за осигуряване на примирие, отваряне на хуманитарни коридори и подписване на мирно споразумение.

Ердоган е изтъкнал, че е в непрекъснат контакт с украинската страна и с други страни. Той е заявил, че ще продължи усилията си за провеждане на всеобхватни преговори и постигане на резултат.
БТА