/ БГНЕС
Видео, на което турският президент Реджеп Тайип Ердоган играе баскетбол, качи в профила си в социалните медии бивш негов министър, съобщи сайтът А Хабер.

Видеозаписът, на който се вижда как президентът дриблира и вкарва кош, беше качен от бившия министър на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк, който също е участвал в мача. 

Играта завърши с победата на отбора на "зелените" на Ердоган с 50 на 22 точки.

Сред играчите бяха също президентският директор по комуникациите Фахреттин Алтун, ръководителят на Националната разузнавателна организация (МИТ) Ибрахим Калън и депутати.

Ердоган с първа поява пред публика след боледуването

Преди да влезе в политиката, турският президент е играл футбол на полупрофесионално ниво.

Видеозаписът показва президента във видимо добра форма за възрастта му на фона на спекулации за влошаване на здравословното му състояние, каквито периодично се публикуват в Турция.

Подобно твърдение отправи наскоро журналистът Джан Атаклъ, според когото президентът скоро щял да бъде подложен на хирургическа операция. Центърът за борба с дезинформацията към Дирекцията по комуникации на президентството опроверга твърдението по-рано този месец, писа в. "Дувар".

"Твърденията за здравословното състояние на нашия президент Реджеп Тайип Ердоган са абсолютно неверни. Не се доверявайте на безпочвени твърдения, целящи да манипулират общественото мнение", се посочва в разпространеното изявление.

Мина Димитрова/БТА