ЕП
ЕП / iStock/Getty Images
В извънредно пленарно заседание в сряда в Брюксел евродепутатите ще обсъдят „Европейския зелен курс“, който има за цел да направи Европа първия климатично неутрален континент, се казва в съобщение от пресслужбата на ЕП.

Европейският парламент ще проведе извънредно пленарно заседание в Брюксел в сряда от 15 до 17 ч. (българско време), на което председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и изпълнителният заместник председател на ЕК Франс Тимерманс ще представят и ще обсъдят с евродепутатите "Европейския зелен курс".

Мария Габриел: Мястото на Западните Балкани е в ЕС

Европейският зелен курс ще се фокусира върху борбата срещу изменението на климата и други екологични цели в областта на транспорта, енергетиката, замърсяването, селското стопанство, кръговата икономика и биологичното разнообразие.

Съобщението на Комисията се очаква да включва график на предстоящите законодателни предложения. Парламентът вече подчерта, че ЕС трябва да намали емисиите с 55% до 2030 г. и да стане климатично неутрален до 2050 г., както и че е спешно необходимо да се приеме амбициозен дългосрочен бюджет на ЕС за периода 2021 – 2027 г.