Елиминираха втория лидер в йерархията на Ислямска държава
Елиминираха втория лидер в йерархията на Ислямска държава / ThinkStock/Getty Images

Вторият лидер в йерархията на „Ислямска държава" е убит по време на американска въздушна акция в Сирия, съобщават американски медии.

Абд ар Рахман Мустафа ал Кадули е бил убит този месец посочват медиите, позовавайки се на неидентифициран източник от Вашингтон.

Пентагонът: Министърът на войната на Ислямска държава е мъртъв

Очаква се ръководителят на Пентагона Аштън Картър и председателят на съвета на началник-щабовете в американската армия Джоузеф Дънфорд да потвърдят новината на пресконференция.

Засега ръководната структура на „Ислямска държава" остава тайна и само още няколко други души, освен Кадули, са в списъка с издирвани от САЩ престъпници. Американските власти предлагаха награда от 7 млн. долара за информация, която може да доведе до залавянето на Кадули.

Американски спецчасти заловиха лидер на Ислямска държава в Ирак

Ако убийството бъде потвърдено, това ще е второто елиминиране на високопоставен представител на групировката за последните седмици. По-рано Пентагона заяви, че мъж, известен като Омар Чеченеца е бил убит в Северна Сирия.

Кой е Омар Чеченеца - джихадистът с рижата брада (СНИМКИ)

Омар ал Шишани, както е името на убития, беше един от най-издирваните лидери на групировката, като властите във Вашингтон предлагаха 5 млн. долара за залавянето му.

Източник: БГНЕС