Екзекутираха бивш полицай за убийство и изнасилване
Екзекутираха бивш полицай за убийство и изнасилване / netinfo

Майкъл Грифит - 56-годишен бивш полицай, осъден на смърт за изнасилване и убийство през 1994 г., бе екзекутиран тази нощ в затвора в Хънтсвил, щата Тексас, съобщи администрацията на местния затвор.

Бившият полицай бил обявен за мъртъв девет минути след поставянето на смъртоносната инжекция.

Той не пожелал да направи изявление преди да умре.

На 10 октомври 1994 г. Майкъл Грифит купил дузина червени рози от цветарския магазин на Дебора Маккормик, след това я принудил да му даде 400 долара и кредитните карти на майка си, след което я изнасилил и я убил с 11 удара на нож.

Месец по-късно той бил арестуван в хотелска стая, където полицията открила кредитните карти и ножа, по който имало следи от кръвта на Дебора Маккормик. Касовата бележка от покупката на розите още била в колата му.

В периода между престъплението и арестуването бившият полицай продължил с насилията - извършил две кражби с насилие, като стрелял в главата на банкова чиновничка, която оцеляла, и изнасилил продавачка в магазин за сватбени рокли.

След процес, през декември 1995 г. Майкъл Грифит бе осъден на смърт за убийството на Дебора Маккормик и на 60 години затвор за другите две престъпления.

Майкъл Грифит е 22-ят осъден, екзекутиран тази година в Съединените щати, където в килии на осъдени на смърт има над 3300 задържани. Най-малко осем екзекуции, половината от които в Тексас, са насрочени за юни.