Експертиза сочи: полицаят стрелял към младежа в Атина
Експертиза сочи: полицаят стрелял към младежа в Атина / снимка: БГНЕС

Огледът на мястото на убийството на 15-годишния Алексис Григоропулос в Атина показа, че полицаят е стрелял към младежа, съобщи снощи гръцкият телевизионен канал "Антена", цитиран от ИТАР-ТАСС.

В репортажа на телевизията бе изтъкнато, че смъртоносният куршум е бил изстрелян на 40-50 сантиметра над земята. По всяка вероятност куршумът е рикоширал от каменна топка, поставена в началото на тротоара. Специалистите смятат, че е възможно да става дума за пряк изстрел към групата младежи. Окончателният резултат от балистичната експертиза ще стане известен към средата на седмицата, посочи телевизия "Антена".

Смъртта на Алексис Григоропулос на 6 декември провокира масови безредици в Гърция, продължили повече от две седмици, припомня БТА. Убитият бил заедно с група младежи, които се опитали да блокират полицейски автомобил в центъра на Атина.

Според "Антена" вчерашният оглед на мястото на убийството бил извършен внезапно и при пълна секретност в присъствието на медицински експерт, на адвоката на семейството на убитото момче и на технически съветници на обвинения полицай.