Екипажът на македонския вертолет е съобщил за проблем преди да падне
Екипажът на македонския вертолет е съобщил за проблем преди да падне / снимак: БГНЕС
Екипажът на падналия миналата седмица македонски военен вертолет е информирал службата за контрол на летенето, че има проблеми с височината и с налягането, пише македонският ”Утрински весник”.

Според неофициални информации в последните разговори между пилота на хеликоптера и диспечера от службата за контрол на летенето става ясно, че пилотът е заявил, че имат проблеми с височината и с налягането. По същото време над летището са летели хеликоптерът и пътнически самолет на компанията МАТ. Самолетът е бил на височина 2150 метра, докато хеликоптерът Ми-17 на 1 550 метра.

Диспечерът е информирал двамата пилоти, че пръв ще кацне пътническият самолет, при което е посочил на хеликоптера да си промени курса. Пилотът на хеликоптерът е казал, че в този момент имат проблеми, след което се е загубила всякаква връзка. Началникът на генералния щаб на македонската армия генерал Мирослав Стояновски вчера е заявил, че разследването ще бъде разширено и в Босна и Херцеговина, за да се види, кой е отговарял за поддръжката на летателното средство.