Урсула фон дер Лайен
Урсула фон дер Лайен / БГНЕС
Европейската комисия ще предложи утре общи насоки за постепенно излизане от карантината, наложена в държавите от ЕС заради епидемията от COVID-19, предаде БТА.

Комисията ще представи своето виждане как държавите от ЕС могат съгласувано да приложат в подходящия момент насоките за излизане от карантината и за прекратяване останалите мерки, взети в тази посока, заяви говорител на ЕК. По неговите думи съобщаването на насоките става необходимо заради обявените вече намерения на някои държави в следващите седмици да започнат отмяна на ограниченията.

ЕК с нова помощ за Италия, изрази тревога за ситуацията в Испания


ЕК отправи днес пожелания за бързо и пълно възстановяване на британския премиер Борис Джонсън, приет в болница с COVID-19. Комисията уточни, че преговорите за бъдещите отношения между ЕС и Великобритания не са повлияни от здравословното състояние на Джонсън. Говорителят на комисията съобщи, че европейският главен преговарящ Мишел Барние следващата седмица ще разговаря със своя британски колега Дейвид Фрост.

ЕС ще договори икономически план за спасение

Барние снощи изрази в Twitter пожелания за бързото оздравяване на Джонсън. В края на март Барние съобщи, че е болен от COVID-19, а новите му туитове и съобщението на говорителя днес показват, че е оздравял.
БТА