Ехуд Олмерт разкритикува резолюцията на ООН
Ехуд Олмерт разкритикува резолюцията на ООН / netinfo

Израелското правителство обсъди мерките, насочени срещу прекратяването на ракетните обстрели от страна на палестинските бунтовници.

По време на обсъждането израелският премиер Ехуд Олмерт разкритикува приетата от ООН резолюция, призоваваща генералния секретар Кофи Анан да разследва обстоятелствата около бомбардировката на жилищна сграда в Бейт Ханун, в резултат на което загинаха 19 палестинци, включително много жени и деца.

“Не съм убеден, че държавата Израел трябва да отговаря на въпроси за жертвите сред мирното население, особено след като вече се извинихме за този инцидент”, заяви Олмерт. Той обвини палестинските бунтовници в ескалация на насилието в Ивицата Газа. Олмерт смята, че те последователно и методично продължават да обстрелват с ракети мирното население.

По-рано израелски самолет изстреля ракета срещу кола в град Газа, ранявайки най-малко петима души, включително двама бойци на ХАМАС. Това бе в отговор на поредната палестинска атака срещу израелския град Сдерот, където трима бяха ранени. /БГНЕС/