Египетската полиция откри над един тон експлозиви на Синайския полуостров
Египетската полиция откри над един тон експлозиви на Синайския полуостров / netinfo

Египетската полиция откри 1,2 тона експлозиви на Синайския полуостров, които най-вероятно са били предназначени да бъдат пренесени контрабандно в ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Силите за сигурност били предупредени от местен жител бедуин, който намерил найлонов чувал с експлозиви в планинска местност на полуострова. При претърсване на района били открити 28 чувала.

През юни също на Синайския полуостров беше открит един тон взривни вещества. Полицията обвинява групировка на синайските бедуини, съчувстваща на палестинците, за нападенията срещу курорти, често посещавани от израелски туристи от 2004 г. насам.

Около стотина палестинци, блокирани в Египет от двайсет дни, обявиха гладна стачка, за да протестират срещу затварянето на граничния пункт Рафах - единственият достъп до ивицата Газа, предаде Франс прес. Пунктът беше затворен от египетските власти след кървавите сблъсъци между бойци на Фатах и Хамас.

Протестиращите палестинци - мъже, жени и деца - се намират в малка зала на летището край Рафах. Те протестират, че вече нямат пари и са принудени да просят, за да се обадят на близките си в Газа.