Един загинал и четирима ранени при инцидент на най-големия круизен кораб в света
Един загинал и четирима ранени при инцидент на най-големия круизен кораб в света / Guliver/Getty Images

Един човек загина, а четирима бяха тежко ранени на най-големия круизен кораб в света - "Хармония на моретата", след като спасителна лодка се откачила и паднала, докато корабът бе акостирал в южния френски град Марсилия. Това съобщи Франс прес, позовавайки се на различни източници.

Скъпите екстри на най-големия круизен кораб в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Според регионалния в. "Прованс" лодката се откачила от петата палуба заедно с петима членове на екипажа в нея. За момента не е ясно защо те са били там.

Най-големият круизен кораб се отправи на първото си плаване (СНИМКИ)

Гигантският кораб е дълъг 362 метра, широк 66 м и висок 72 м - колкото 20-етажна сграда. Негов собственик е компанията "Роял Карибиън". Построен бе в Сен Назер, Западна Франция, и тържествено пуснат на вода през май.

Круизният кораб "Хармония на моретата" е собственост на базираната в САЩ компания Роял карибиън крузис (Royal Caribbean Cruises Ltd - RCCL). "Хармония на моретата" може да приеме до 6700 пътници. Екипажът се състои от 2100 души. На борда на кораба има театър с 1400 места, 40 ресторанта, басейни с генератори на вълни, голям брой сауни и джакузита и дори баскетболна площадка и мини голф игрище. На разположение на пасажерите освен това са много магазини и кафенета. Специална атракция е бионичният бар, в който коктейлите се приготвят от роботи.

Източник: БТА