Един от синовете на Саркози ще се яви на съд
Един от синовете на Саркози ще се яви на съд / снимка: BGNES
Датата 11 септември ще бъде знаменателна не само за американците, които ще отбележат поредната годишнина от терористичните атентати в САЩ, но и за клана Саркози, пише френското сатирично издание "Норденстар".

На 11 септември Жан Саркози, един от синовете на френския президент от първия му брак, ще се яви на съд в Париж заради предизвикано от него пътнотранспортно произшествие, последвано от бягство от местопроизшествието.

20-годишният Саркози-младши блъснал с моторетката си лек автомобил, шофиран от Мохамед Белути. После избягал от мястото на инцидента, без да се заинтересува от състоянието на водача на колата и дори му отправил неприличен жест с ръка.

На 11 септември Саркози-младши ще трябва да отговаря пред парижкия наказателен съд за няколко престъпления, сред които неспособност да управлява моторното си превозно средство и неспазване на дистанцията при придвижване по парижките улици. Черешката на тортата за младия Саркози ще бъде обаче обвинението в бягство от отговорност, пише сатиричното издание.

"Норденстар" отбелязва, че за пореден път член на клана Саркози е обект на подобни разследвания. Първа жертва на разследване е била Сесилия Саркози, която през юли постигна освобождаването на българските медицински сестри от либийски затвор.

След краткото си ядрено-хуманитарно начинание в Либия кралица Сесилия обаче бързо се озова заплашена от опасността да дава отчет пред анкетна парламентарна комисия. Тя трябваше да дава обяснения пред френските парламентаристи, както го повеляват принципите на демокрацията и то защото същите тези депутати очевидно не разбират нищо от обещаното от Саркози скъсване с миналото на неговите предшественици.