Джовани ди Стефано: Екзекуция в Либия няма да има
Джовани ди Стефано: Екзекуция в Либия няма да има / netinfo

Съществува добрият вариант делото срещу българските медицински сестри да бъде отложено за септември или октомври и това до голяма степен зависи от решението на шотландския съд по делото срещу Абдел Басет ал Меграхи, обвинен в атентатите над Локърби. Това каза в интервю за предаването на Дарик радио “Дарик Кафе” адвокат Джовани ди Стефано, известен с прозвището Адвокат на дявола.

Според него, Върховният съд в Либия нито ще потвърди смъртните присъди, нито ще оневини медиците. Решението на съда не зависи и от споразумението за компенсациите за семействата на заразените със СПИН либийски деца, допълни още италианският адвокат. След разговорите си с представители на либийското правителство той е останал с убеждението, че либийците приемат много сериозно делото срещу техния съгражданин, обвинен в атентатите в Шотландия като са убедени в неговата невинност.

Ди Стифано заяви, че е убеден в невинността на медиците, които са превърнати в изкупителна жертва. Италианският адвокат оцени като положителна спогодбата, подписана между България и Либия за размяна на затворници и изрази личното си убеждение, че до месец българските медицински сестри могат да се върнат на родна земя. “Каквото и да се случи в съдебната зала екзекуции в Либия няма да има”, категоричен беше ди Стефано.

Цялото интервю с италианския адвокат четете тук