Джони Холидей е в реанимация, състоянието му е стабилно
Джони Холидей е в реанимация, състоянието му е стабилно / снимка: Reuters, архив

Френският рокаджия Джони Холидей беше приет в реанимация, където получи първите медицински грижи, и състоянието му е стабилно, съобщи в комюнике болницата в Поант-а-Питр, където певецът бил настанен в неделя.

„Прехвърлянето му ще бъде организирано със съгласието на семейството му, което желае също така да се уважава правото му на личен живот и достойнството му”, се казва още в болничното съобщение, без да се посочват причините за приемането в болница на 69-годишния музикант.

По-рано днес списание „Воаси” и радио Ер Те Ел съобщиха, че рокаджията трябвало да бъде настанен в болница през уикенда заради „тахикардична криза”. Информацията беше опровергана от неговия продуцент Жилбер Гулие, който посочи като причина „упорит бронхит” и допълни, че певецът ще бъде изписан скоро.

През май Джони Холидей започна маратонско турне, на което представя албума си „Jamais Seul”, припомня БГНЕС. Той изнесе три концерта на стадион Стад дьо Франс в Париж. Рокаджията прекъсна турнето си на 3 август за лятна пауза, по време на която записа новия си албум. Той ще излезе през ноември.

Турнето на певеца трябва да продължи на 11 октомври в Епернай, след което той трябва да изнесе още 22 концерта, последния, от които в Марсилия през декември. През декември 2009 г. Холидей трябваше да бъде приет по спешност в болница в Лос Анджелис заради усложнение след операция от дискова херния.