/ Gulliver/Getty Images
Рапърът Снуп Дог ще гласува за първи път
Холивудският актьор Джони Деп призова хората да обещаят на самите себе си, че ще се борят срещу расизма, съобщи Контактмюзик.

Повод за призива на звездата от "Карибски пирати" е смъртта на чернокожия Джордж Флойд, станал жертва на полицейско насилие, която отприщи масови протести. Деп заяви, че на фона на трагичното събитие хората трябва да се мобилизират, за да се сложи край на системния расизъм.

Протестите срещу смъртта на Джордж Флойд обхванаха и Австралия и Азия (СНИМКИ)
 


"Няма начин нещо безсмислено да придобие смисъл. Няма начин да върнем живот, който е бил отнет. По същия начин няма как да се поправи и разбито сърце. Това, което можем да направим, е да дадем обет пред самите си себе си, че расизмът и невежеството повече не могат да бъдат опция. Трябва да има промяна. Трябва да я поискаме", пише Джони Деп.
Петдесет и шест годишният актьор освен това осъжда остро "гротескната илюстрация на злоупотреба с власт", която полицай Дерек Човин демонстрира в убийството на Флойд.

Междувременно изданието съобщи, че рапърът Снуп Дог тази година ще гласува за първи път, защото иска да види Доналд Тръмп свален от президентския пост.

Досега 48-годишният рапър се е въздържал от гласуване, тъй като погрешно е смятал, че няма такова право заради криминалното си досие.
БТА