/ Gulliver/Getty Images
Актьорът Джон Войт изрази подкрепата си за президента Тръмп, обявявайки го за "най-великия президент след Ейбрахам Линкълн" във видео съобщение от две части, публикувано в Twitter в петък вечер.

Войт, един от малкото откровено консервативни актьори в Холивуд, се обърна директно към "хората от Републиканската партия, цитира Фокс Нюз. "Знам, че ще се съгласите с мен, когато казвам, че нашият президент заслужава най-голямо уважение и любов", започва Войт. "Неговата работа не е лесна, защото той се бори с левицата и техните абсурдни думи за разрушение. Нашата нация е построена върху солидна основа от нашите предци и има морален кодекс за дълг, който е предаден от президента Линкълн", посочва актьорът.



Актьорът, носител на наградата "Оскар", казва на своите последователи, че иска да "се чуе истината", че "страната е по-силна, по-безопасна и с повече работни места", защото всеки ход на президента Тръмп "е правилен".

"Не се заблуждавайте от политическото ляво, защото ние сме хората на тази нация, която е свидетел на триумф", продължава Войт. "Така че нека застанем зад нашия президент, нека застанем зад истината, че президентът Тръмп е най-великият президент след Ейбрахам Линкълн. Бог да благослови Америка", пише той.



Войт е най-известен с главната си роля като Джо Бък вув филма от 1969 г. "Среднощен каубой". Неговата дългогодишна кариера включва роли в „Мисията невъзможна“, "Анаконда", "Трансформърс" и др., както и телевизионни роли в "24" и "Рей Донован".
БТА