"Сърбия и Гърция са две малки държави, нямаме тенис традиции, но мисля, че посланието за всички млади тенисисти по света, които мечтаят да са тук, е именно да продължат да мечтаят, защото всичко е възможно. Не оставяйте никой да отнеме мечтите ви! Няма значение откъде идвате. Колкото повече предизвикателства имаш, толкова по-силен ставаш.", обяви Новак Джокович, след като триумфира с десета титла на Аустрелиън Оупън.

Той надви във финала гръцкия тенисист Стефанос Циципас с 6:3, 7:6(4), 7:6(5).

Десета победа за Джокович на Australian Open (ВИДЕО)

Той се обърна и към щаба си: „Знам, че понякога виждате лошата страна от моя характер на корта и извън него и оценявам вашето търпение и помощта, която ми оказвате. Този трофей е толкова мой, колкото и ваш. Благодаря от дъното на сърцето си за всичко, което правите".

"Каква мечта, какво пътешествие беше това за мен и екипа ми. Не приемам нищо за даденост! Трябва да кажа, че това е един от най-предизвикателните турнири, които съм имал през живота си, предвид обстоятелствата. Искам да благодаря на всички хора, които ме накараха да се чувствам добре дошъл и комфортно в Австралия.

Има причина, поради която играех най-добрия си тенис тук. Само семейството ми и отборът ми знаят през какво преминах в последните 4-5 седмици. Това може би е най-голяма ми победа“, завърши сръбският тенисист, който ще се върне на първото място в световната ранглиста при мъжете.
БГНЕС