/ БГНЕС
Джефри Епщайн и Гислейн Максуел са инструктирали някои от жертвите си да ги снабдяват с други млади момичета, за да ги използват - но специално им нареждали да не търсят цветнокожи. Това показват новооповестени съдебни документи, за които разкрива „Ню Йорк пост“.

Обвинителката Вирджиния Джуфре разказала на двама адвокати за предполагаемите критерии за намиране на момичета на двойката в телефонно обаждане през 2011 г., преди да заведе дело за клевета срещу Максуел през 2015 г.

На въпроса дали знае как Епщайн е развивал отношенията си с момичетата, с които е злоупотребявал, Джуфре каза, че тя лично е излизала с други момичета, за да намира потенциални жертви, които Епщайн да насилва.

"Какви инструкции бяхте дадени за това какво да търсите?", пита адвокатът, според документа.

„Млада, хубава, знаете…, забавна личност. Те обаче не могат да бъдат чернокожи. Ако бяха с друго, различно от бяло тяло, те трябваше да бъдат екзотично красиви“, казва тя.

Свидетелката добавя, че и Максуел, и Епщайн, са я инструктирали да търси потенциални жертви и че повечето момичета в орбитата им е трябвало да го правят.

„Джефри караше повечето момичета да доведат приятелка и да изкарат допълнителни пари“, казва тя.

Изявлението й от 2011 г. бе публикувано в четвъртък вечерта като част от документи, оповестени по вече започналото дело за клевета срещу Максуел.

Максуел беше арестувана в началото на юли за това, че е доставяла момичета за Епщайн с цел сексуална експлоатация и за лъжа под клетва. Тя се обяви за невинна и в първото съдебно заседание бе решено да остане в ареста без възможност за пускане под гаранция.
БГНЕС