Джак Дорси поема за постоянно управлението на Twitter
Джак Дорси поема за постоянно управлението на Twitter / снимка: Guliver/Getty Images
Създателят и главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси се оттегли от поста си, съобщиха от компанията. Той ще остане в борда на директорите поне до следващата година.

Основателят на Туитър Джак Дорси продаде първия си туит за 2,9 милиона долара

Много американски медиите съобщиха в аванс новината за оттеглянето на Дорси, което доведе до скок на акциите на компанията при предварителна търговия с 11%. След отварянето на борсите акциите на Twitter поскъпнаха с 5,88% до $49,84 за акция.

Мястото на Джак Дорси като CEO на Twitter ще заеме Парадж Агравал, който до момента бе главен технически директор на компанията. 

Основателят на Туитър и Джей Зи се обединяват в полза на Биткойна

"Тръгвам си от Twitter, защото вярвам, че компанията е готова да се отдели от своите създатели", каза Дорси в свое изявление. И допълни, че има силна вяра в Агравал и неговата способност да ръководи. Той също така подчерта, че решението за оттеглянето му е не е взето от друг.

"Искам да знаете, че сам реших да си тръгна. Беше ми трудно, защото обичам тази компания. Наистина съм много тъжен, но и много радостен в същото време. Защото няма много компании, които успяха да стигнат толкова далеч. И няма много създатели, които биха предпочели компаниите си за сметка на личното си его", допълни Джак Дорси.

Той вече веднъж е напускал Twitter, като се завърна начело преди 6 години. За това време под негово ръководство компанията продължи да се развива и бе оценена на милиарди.