/ БГНЕС
На пленарно заседание Държавната дума ще разгледа утре, 16 януари, кандидатурата на ръководителя на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин за поста министър-председател на Русия. Това каза председателят на парламента Вячеслав Володин пред репортери след извънредно заседание., предаде БГНЕС.

Заседанието ще започне в 9:00 часа сутринта, информира ТАСС.

Путин предложи за премиер данъчен №1 на Русия

Володин заяви, че членовете на Съвета на Думата не са обсъждали на извънредното заседание възможния състав на новото правителство.

Според думите на Володин Мишустин е професионалист в областта на финансите и данъчното законодателство, познавайки регионалните особености.

"Той е човек, който се е утвърдил, създавайки високотехнологичната Федерална данъчна служба от нулата, използвайки съвременни технологии, цифровата икономика", каза председателят.

Медведев хвърли оставката на руския кабинет

Днес по-рано Медведев хвърли оставката на руското правителство веднага след изявлението на Путин пред Федералното събрание, където той поиска конституционни промени. Руският президент пък не го пусна да си тръгне съвсем и създаде специално за него нов държавен пост - заместник-председател на Съвета по сигурността.

След това руският президент издигна кандидатурата на директора на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин
БГНЕС