/ Guliver/Getty Images
Двойниците на лидерите на САЩ и Северна Корея Доналд Тръмп и Ким Чен-ун бяха задържани и разпитвани от полицията във виетнамската столица Ханой, където другата седмица истинските Тръмп и Ким ще проведат втората си среща на върха, предаде Франс прес.
 
Тръмп и Ким вече пребродиха Ханой, още преди „оригиналите“ да са пристигнали (СНИМКИ)

Хауърд Екс, имитиращ от години Ким, и Ръсел Уайт, дългогодишен имитатор на Тръмп, провеждаха собствена среща на върха в телевизионно студио в Ханой. Там двамата даваха интервю, когато се появиха полицаи и ги задържаха за разпит.
 
Полицаите ни казаха да спрем с имитациите или ще ни изгонят от страната“, разказва пред Франс прес Хауърд Екс, който е жител на Хонконг.
 

След разпит в полицията имитаторите на двамата лидери били пуснати да се приберат в хотела си, но полицията им казала, че могат да се движат само по предварително уточнен маршрут в Ханой.
 
Двамата имитатори се появиха и в хотел Метропол в Ханой, както и в местната опера и бяха обкръжени от рояк от журналисти.
 
„Ние работим за мира. Чрез преговори, чрез диалог, ние искаме да помогнем на Северна Корея“, разказа двойникът на Тръмп - Ръсел Уайт. Той допълни, че дискусиите с колегата му целят да ограничат ядрените амбиции на Северна Корея.
 
Преди да бъдат задържани, двамата имитатори планираха и да играят голф, да отидат на масаж и да похапнат местни специалитети. Но властите могат да им попречат да реализират плановете им, за да не се стигне до някакъв гаф преди срещата на върха Тръмп-Ким.
 
Двамата имитатори вече обявиха, че търсят нови членове за "бандата си от двойници". Те търсят двойник на руския президент Владимир Путин, на китайския лидер Си Цзинпин и на бразилския президент Жаир Болсонаро.
 
 
БТА