Две коли-бомби обезвредиха в Лондон
Две коли-бомби обезвредиха в Лондон / netinfo
Полицията в Лондон обезвреди две коли-бомби, което се определя като два опита за терористични атаки. При първия случай беше обезвредена кола-бомба, паркирана пред нощен клуб в центъра на града – край Пикадили Съркъс.

Миналата нощ екип на линейка забелязал да излиза пушек от зелен „Мерцедес” и повикал полицията. Проверка установила, че в колата има 60 литра бензин, газови бутилки и пирони. В намиращата се наблизо дискотека имало 1700 души. Ако колата беше избухнала, последиците щяха да бъдат сериозни.

В петък вечерта, недалече от същото място, беше открита втора кола-бомба, която също не е успяла да избухне. И този автомобил беше открит случайно, а не в резултат на разследване или разузнавателна информация, съобщи ББС. Вторият автомобил е бил син „Мерцедес”, който бил паркиран на място за платен престой. След изтичане на платеното за паркиране време колата била вдигната от „паяк” и закарана в наказателен паркинг, очевидно без служителите да знаят, че колата е опасна.

През деня няколко улици в Лондон бяха затваряни, за да може полицията да проверява съмнителни превозни средства. Във Великобритания беше повишена степента на готовност, а по улиците на Лондон беше увеличен броят на патрулиращите служители на реда.