Касем Солеймани
Касем Солеймани / БТА
Никой не е поел отговорност за нападенията по време на възпоменателна церемония по повод четвъртата годишнина от смъртта на ген. Касем Солеймани
Две експлозии убиха над 100 души край гробище в Иран, където се е провеждала церемония за отбелязване на годишнина от смъртта на иранския генерал Касем Солеймани, убит при американски удар с дрон през 2020 г. в Багдад, предаде Ройтерс, като се позовава на ирански медии.

Засега никой не е поел отговорност за атентатите, които може да се окажат най-тежките в историята на страната, отбелязва Асошиейтед прес.

Вахиди уточни, че повечето жертви са загинали при втората експлозия. "Нашите полицейски сили са бдителни и ще изправят пред правосъдието тези, които извършиха това престъпление", обеща той пред държавната телевизия.

Хусите атакуваха контейнеровоз, плаващ под малтийски флаг в Червено море

Най-малко 103 души загинаха и около 140 бяха ранени при атентатите, извършен на четвъртата годишнина от смъртта на ген. Касем Солеймани. Това беше нападението с най-голям брой жертви в 45-годишната история на Ислямска република Иран.
 


Според иранската новинарска агенция Нур "няколко бутилки с газ са избухнали на пътя към гробището и съответните власти следят ситуацията". Агенция Ес Ен Ен съобщи, че към гробището, на което се бяха събрали стотици опечалени иранци, се насочват линейки.
Асен Георгиев/БТА